اعلامیهی اعضای مجمع رهبران زنان افغانستان در پیوند به ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه ها
آریاپرس
یادداشت آریاپرس: مجمع رهبران زنان افغانستان، اخیراً اعلامیهای را در پیوند به محدویت های که طالبان بر تحصیل و کار زنان در افغانستان تحمیل کرده اند، نشر کرده است که آریاپرس برگردان فارسی این اعلامیه را بدون دخل و تصرف به نشر میرساند.
اعلامیه مجمع رهبران زنان افغانستان در مورد تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل زنان و دختران افغانستان در دانشگاه ها
22 دسامبر 2022
اعضای مجمع رهبران زنان افغانستان، فرمان شنیع اخیر طالبان مبنی بر ممنوعیت حضور زنان و دختران افغانستان در
دانشگاه ها را به شدت محکوم می کنند.
این بخشنامه به فهرست دیگر موارد نقض جدی حقوق اساسی زنان و دختران افغانستان مانند عدم دسترسی دختران به مکاتب متوسطه، حجاب اجباری، عدم دسترسی به کار، مراقبت های بهداشتی و آزادی رفت و آمد میافزاید.
به دنبال این دستور ظالمانهی جدید و بسیاری دیگر از 16 ماه گذشته توسط طالبان، اعضای انجمن زنان رهبر ، یک بار دیگر نگرانی شدید خود را نسبت به وضعیت جدی افغانستان تکرار کرده و خواستار رسیدهگی به دستورات ظالمانه طالبان علیه زنان و دختران افغانستان هستند. به عنوان جنایت علیه بشریت و بنابراین، از جامعه بین المللی می خواهد که:
۱-تعلیق فوری تمام تعاملات دیپلماتیک (از جمله نمایندگی های سازمان ملل متحد) در داخل و خارج از افغانستان با طالبان در واکنش/پاسخ مستقیم به دستورالعمل فعلی آنها.
۲- تعلیق/بستن دفتر طالبان در قطر که به عنوان سفارت فعال آنها در خارج از کشور عمل می کند.
۳- از آنجایی که مردم افغانستان حق دارند از چگونگی تصامیمی که جهان به نام آنها یا به نیابت از آنها اتخاذ نموده است، بدانند ، زمان آن فرا رسیده است که پیوست های توافقنامه دوحه را با مردم افغانستان به اشتراک بگذارند و آن را علنی کنند.
۴- به رسمیت شناختن سرکوب به عنوان جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی و برخورد با آن در چارچوب حقوقی بین المللی.
۵- عدالت انتقالی را با بررسی و پیگیری عملکرد ها و پرونده های منسوب به جهادی ها تا طالبان اجرا کنید.
۶-اعضای خانواده طالبان را با اخراج از اتحادیه اروپا، قطر و عربستان سعودی تحریم کنید.
۷- کشورهای اسلامی باید گرد هم آیند و بر طالبان فشار بیاورند تا تعبیر و برداشت شان از شریعت واقعی اسلامی را روشن سازند.
۸-بسیج منابع برای ایجاد یک دولت موقت فوری تحت نظارت سازمان ملل تا زمانی که یک اجماع ملی ایجاد شود.
۹-حساب های رسانه های اجتماعی طالبان را به دلیل ترویج خشونت و آپارتاید جنسیتی تعلیق کنید.
۱۰-حمایت مالی از گروه تروریستی طالبان را متوقف سازید.
۱۱- تمدید تحریم ها علیه طالبان. این مهم است که جامعه بین المللی قطعنامه و شش قطعنامه بعدی در مورد زنان، خلع سلاح، عدم اشاعه و کنترل تسلیحات را برای تشویق درک بهتر از تأثیر جنسیتی درگیری های مسلحانه بازنگری کند و نیاز به تسهیل فرصت های برابر و افزایش مشارکت زنان را عرصه تصمیم گیری در باره خلع سلاح را افزایش دهید.
۱۲- ما از سازمان ملل جدا درخواست می کنیم تا برای اطمینان از اینکه افغانستان به بستری برای دهشت افگنی به همسایگانش تبدیل نمیشود، یک نشست فوری در شورای امنیت برای امنیت منطقهای و جهانی تشکیل دهد.
اعضای مجمع بر این باورند که مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران افغانستان مستحق یک زندگی آبرومندانه هستند و این می تواند با حمایت متحدان بین المللی ما امکان پذیر گردد.